Πώς να σώσετε τη "Hacked" ιστοσελίδα σας

1

Παρότι, σύμφωνα με τη Google, κατά τη διάρκεια του 2015 υπήρχε μια αύξηση επιτυχημένων κακόβουλων επιθέσεων σε websites στο 180% της προηγούμενης μέτρησης, με ταυτόχρονη αύξηση των αιτημάτων επανεξέτασης στο 300%, φαίνεται ότι υπάρχουν webmasters που δε γνωρίζουν την ύπαρξη της διαδικασίας.

Για το σκοπό αυτό, η Google δημιούργησε ένα τρίπτυχο συνεργασίας με τους webmasters των "λαβωμένων" ιστοσελίδων, που περιλαμβάνει:

  • βελτιωμένη επικοινωνία με τους webmasters
  • καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης κακόβουλων ενεργειών και
  • συνεχή αξιολόγηση και επισήμανση των ζητημάτων που χρειάζονται αντιμετώπιση.

Βελτιωμένη επικοινωνία με τους webmasters

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχει δημιουργηθεί η δυνατότητα απευθείας προτάσεων από το προσωπικό της Google, μέσω του "Note from your reviewer", που αποτελεί μέρος της διαδικασίας επανεξέτασης.

Επιτρέπει την απευθείας κατά περίπτωση πρόταση επίλυσης και βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης της ιστοσελίδα σας, ως απάντηση σε ένα πιθανό αίτημα επανεξέτασης.

Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι η δυνατότητα επεξήγησης των λόγων απόρριψης ενός αιτήματος, που περιλαμβάνει συγκεκριμένη καθοδήγηση και επεξηγηματικά βήματα που επιτρέπουν στον εκάστοτε webmaster να εντοπίσει και να διορθώσει χακεμένο περιεχόμενο που χρήζει αντιμετώπισης.

Έχει αποδειχθεί ότι η παραπάνω διαδικασία μπορεί να σας εξοικονομήσει ως και 29% του απαιτούμενου χρόνου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της επίθεσης.

Καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης κακόβουλων ενεργειών

Την ίδια περίπου περίοδο ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα "Fetch and Render" που ενσωματώνεται στο εργαλείο  Fetch as Google των Webmaster Tools, η οποία σας επιτρέπει να δείτε την ιστοσελίδα σας ακριβώς όπως την αντιλαμβάνεται το Googlebot.

Εκεί, εμφανίζονται πιθανώς συγκεκαλυμμένα στοιχεία που τοποθετήθηκαν από τον κακόβουλο επισκέπτη, ως μέρος της κακόβουλης ενέργειας. Τέτοια στοιχεία, που συνήθως δεν είναι ορατά στο μέσο χρήστη, είναι απολύτως εμφανή σε μηχανισμούς όπως το Googlebot.

Ο Hacked Sites Troubleshooter είναι μια επιπλέον μορφή βοήθειας που καταγράφει και επεξηγεί τα βήματα "ανάρρωσης" από μια τέτοια επίθεση, η οποία έχει τεράστια χρησιμότητα για τους webmasters.

Συνεχής αξιολόγηση και επισήμανση των ζητημάτων που χρειάζονται αντιμετώπιση

H Google υποστηρίζει ότι η βελτιωμένη αντιμετώπιση περιστατικών προσβεβλημένων ιστοσελίδων είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Οφείλεται στην επικοινωνία με τους webmasters των εν λόγω σελίδων, οι οποίοι συνεισέφεραν αποτελεσματικά στη συλλογή χρήσιμων πληροφοριών, που μας επιτρέπουν, πλέον, να συμβουλευόμαστε μια ευρεία βάση βημάτων αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε στις δικές μας ιστοσελίδες.

Το 85% των webmasters που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν κακόβουλες επιθέσεις, έμειναν ευχαριστημένοι από την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα των διορθωτικών ενεργειών ή των προτάσεων της Google που αποσκοπούσαν στην ταχύτερη δυνατή επαναφορά της λειτουργίας των προσβεβλημένων ιστοσελίδων, στην πρότερη, υγιή τους κατάσταση και στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

Η Google στοχεύει να συνεχίσει να βοηθά τους webmasters να αντιμετωπίζουν κακόβουλες ενέργειες, με ολοένα πιο στοχευμένες προτάσεις και ακόμα πιο βελτιωμένα εργαλεία.

Οι αποκρίσεις των webmasters σε συμμόρφωση με συγκεκριμένες οδηγίες, αλλά και σε δοκιμές αντιμετώπισης των συνεπειών τέτοιων επιθέσεων, δρουν καταλυτικά, δίνοντας τα εφόδια στη Google για συνεχώς βελτιούμενα εργαλεία και υπηρεσίες, που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι webmasters ανά τον κόσμο, εξίσου.

Εμείς; Τι κάνουμε;

2

Συνεισφέρουμε στη συλλογική προσπάθεια. Οι webmasters της Centiva υποστηρίζουν την ευρύτερη κοινότητα επικοινωνώντας τα ευρήματά τους, όταν υπάρχουν, για χρήση από τη Google, και κατ' επέκταση, από όσους τα χρειαστούν, στην προσπάθεια εξυγίανσης της ιστοσελίδας τους.

Αλλά θέλουμε και τη δική σας βοήθεια. Αν πιστεύετε ότι κάτι δε λειτουργεί όπως θα αναμένατε στην ιστοσελίδα σας, ζητήστε τη βοήθειά μας, και μαζί θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Κι όπως πάντα, μην ξεχνάτε ότι η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη. Προτιμάμε να σχεδιάζουμε τις ιστοσελίδες μας με τις απαραίτητες προβλέψεις ασφαλείας, ώστε να αποφύγουμε με επιτυχία όσο δυνατόν περισσότερες κακόβουλες ενέργειες.
Συμφωνείτε;

κατασκευη eshop

Συνεργαζόμαστε με εταιρείες και ανθρώπους με φιλοδοξίες
Ας χτίσουμε κάτι σπουδαίο μαζί.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 
Γραφεία
Πανεπιστημίου 59 —
Αθήνα 10564
ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ: 8348801000

Ξεκινήστε τον διάλογο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(GR) +30 210.700.69.13
(GR) +30 210.922.88.99

 

SUPPORT